Πόσο απαραίτητο είναι το seo για έναν επαγγελματία;

Αν το seo κρίνεται επωφελές και χρήσιμο για τον απλό κάτοχο μιας προσωπικής ιστοσελίδας, για τον επαγγελματία που έχει προσδοκίες από την παρουσία του στο internet και θέλει να επενδύσει σε αυτή, είναι απλά επιβεβλημένο. Ο λόγος είναι πως οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν το καλύτερο και αποτελεσματικότερο μέσο για να αυξήσουμε την κίνηση ενός web site. Ο άρτιος σχεδιασμός και η λειτουργικότητα ενός web site, δεν είναι παρά το πρώτο βήμα για την επιτυχή παρουσία του στο internet. Στην ουσία είναι σαν να χτίζουμε ένα κατάστημα στη μέση του πουθενά και απλά να περιμένουμε επισκέπτες να πέσουν από τον ουρανό για να το επισκεφθούν. Όσο καλό και ποιοτικό και αν είναι ένα site, αν δεν επενδύσουμε στην προβολή του και στη γνωστοποίησή του, δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα. Οι μηχανές αναζήτησης λειτουργούν ως λεωφόροι του διαδικτύου. Παίρνουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες που αναζητούν θέματα και τους αφήνουν στο κατώφλι των sites που κρίνουν καταλληλότερα. Το seo είναι ουσιαστικά η τοποθέτηση του web site, στην εθνική ή και παγκόσμια αγορά. Η 123web με μια ομάδα από ικανούς και έμπειρους seo specialists αναλαμβάνει να πάρει το site σας από την αφάνεια και να το οδηγήσει στις πολυσύχναστες λεωφόρους του ίντερνετ, εκεί που θα κερδίσει το ενδιαφέρον, την προσοχή και την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων χρηστών.

Σε πρόσφατη έρευνα για τη δυναμική των διαδικτυακών πωλήσεων, τα αποτελέσματα που εμφάνισαν οι επιχειρήσεις που είχαν το όραμα να επενδύσουν στο search engine optimization είναι το λιγότερο εντυπωσιακά!

Οι επισκέπτες που προέρχονται από μηχανές αναζήτησης, εμφανίζουν 271% μεγαλύτερη πιθανότητα να οδηγηθούν σε αγορά (υπηρεσιών ή προϊόντων) σε σχέση με εκείνους που προέρχονται από άλλα sites, δηλαδή εξωτερικά links.
• Ο δείκτης ανάπτυξης της κίνησης των επιχειρήσεων που κατάφεραν να βρεθούν σε υψηλές θέσεις αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης εμφανίστηκε κατά 58% μεγαλύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο επιχειρήσεων που βασίστηκαν στα παραδοσιακά διαφημιστικά banners και links.
• Επιπλέον οι εταιρίες που επένδυσαν στο seo, σημείωσαν αύξηση των bookmarkers (δηλαδή των χρηστών που καταχώρησαν το site της επιχείρησης στα Bookmarks / Favorites), με ρυθμό κατά 19% μεγαλύτερο σε σχέση με τις εταιρίες που επέμειναν στους κλασσικούς τρόπους ανάπτυξης.